Preview Mode Links will not work in preview mode

Ráno Nahlas

Dec 24, 2019

"K štedrovečernému stolu si máme sadať uzmierení s tými, s ktorými máme spory," hovorí o jednej dôležitej vianočnej tradícií etnologička Katarína Nádaská.  Vianočné sviatky sú podľa nej predovšetkým duchovnými sviatkami a to, čomu dnes hovoríme tradície sa v dejinách veľmi často menilo....


Dec 20, 2019

Emeritný arcibiskup Róbert Bezák nášmu podcastu poskytol veľký predvianočný rozhovor. O Vianociach, aj o biskupoch, ktorým neverí, že varovanie pre farára Kuffu pre jeho nenávistné reči mysleli úprimne. 

Pýtali sme sa ho aj na to, či ešte niekoho podporí pred voľbami, tak ako naposledy Zuzanu...


Dec 19, 2019

Na jednej strane hovorí o zázraku, na druhej, že nie je veľký optimista, čo sa týka výsledku. Šéfredaktor portálu Aktuality.sk Peter Bárdy o začiatku súdneho procesu v prípade vraždy Jána a Martiny. Neskôr by mal vystúpiť aj v pozícii svedka.

Od začiatku veril, že „deň zúčtovania“ príde,...


Dec 18, 2019

Výsledky testovania, ktoré odhalili, že až tretina žiakov je funkčne negramotných Juraja Čokynu neprekvapili. On sám totiž učil na Základnej škole do ktorej chodilo mnoho detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. Jeho skúsenosť pritom hovorí, že náš vzdelávací takéto detí oberá o lepšiu...


Dec 17, 2019

Janka a Jozef Kuciakovci, Zlatica Kušnírová. Rodičia zavraždených Jána a Martiny. Už o dva dni sa aj oni chystajú na špecializovaný trestný súd do Pezinka. Začína sa tam dlho očakávaný súdny proces v prípade ich zavraždených detí.

Bojím sa toho“ - tvrdí Janka Kuciaková. S manželom Jozefom...