Preview Mode Links will not work in preview mode

Ráno Nahlas

Jun 29, 2021

Máme plné ústa rečí o rodinách či detičkách no keď naše deti potrebujú skutočnú pomoc, tak tam jednoducho nie sme, tvrdí primár psychiatrickej kliniky NÚDCH Ján Šuba.

Na Slovensku rastie počet detí s poruchami príjmu potravy, rastie počet deti, ktoré zápasia s úzkosťami, panikou či...


Jun 28, 2021

Dediny zrovnané so zemou, desiatky zranených, šiesti mŕtvi, to všetko výsledok ani nie hodinového vyčíňania tornáda. Nie však vo vzdialenej Amerike, ako sme boli zvyknutí doteraz, ale pár kilometrov od slovenskej hranice na južnej Morave.

 

Čo sa to deje? Je to dôsledok radikálne sa meniacej klímy,...


Jun 27, 2021

"Dobšinský, to je dokonalé divadelné predstavenie so skvelými kulisami, skvelou dramaturgiou a perfektnými kostýmami, ale tá pôvodná folklórna rozprávka - ako rozprávanie pri kozube, je niečo úplne iné," tvrdí literárna vedkyňa Jana Piroščáková. Bol teda Pavol Dobšinský otcom alebo cenzorom...


Jun 24, 2021

Expert na konšpirácie a vzdelávanie a hovorca českých elfov Bohumil Kartous hovorí, že treba regulovať Facebook a Google. Ako by malo na dezinformácie reagovať slovenské školstvo?

Konšpirácie v čase pandémie zabíjajú konkrétnych ľudí. Čo sú efektívne riešenia? 

Kto môže za to, keď z dieťaťa...


Jun 23, 2021

Jednou z najväčších obetí tejto pandémie bude vzdelanostná úroveň našich detí. Hodnotu vzdelanosti síce radi verbálne deklarujeme, ale keď si máme vybrať či zavrieme fabriky alebo školy, vždy sa rozhodneme pre fungovanie fabrík, nie škôl, tvrdí Michal Rehúš z Centra vzdelávacích...