Preview Mode Links will not work in preview mode

Ráno Nahlas

Apr 29, 2020

"Situácia onkologických pacientov prekročila únosnosť, kvôli opatreniam voči korone sú zanedbávaní a diskriminovaní, hovorí prezidentka OZ Nie rakovine Jana Pifflová-Španková.  Podľa nej v zápale boja voči hrozbe pandémie koronavírusu zabúdame, že tu už roky máme epidémiu rakoviny.

Tá nám...


Apr 28, 2020

Bude to opäť o čítaní – či už listinných dôkazov, alebo svedectiev – pripomína Laura Kelloová, ktorá dianie na Špecializovanom trestnom súde v kauze úkladnej vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice sleduje od začiatku. V Pezinku pokračuje dvanásty a trinásty pojednávací deň. Na rad prichádza...


Apr 27, 2020

Účinná a bezpečná vakcína na koronavírus bude zrejme k dispozícií nieked v druhej polovici budúceho roka, masová vakcinácia by tak mohla byť reálna až na konci roka 2021. Hovorí pre Ráno Nahlas mikrobiológ podieľajúci sa na vývoji vakcíny na COVID 19 Ivo Vojtek.

"Je veľmi pravdepodobné, že...


Apr 26, 2020

Reforma dôchodkových pilierov, aby sa zlepšila finančná udržateľnosť dôchodkového systému a zároveň sa zvýšili dôchodky; automatický vstup do druhého piliera s možnosťou výstupu, no na základe aktívneho rozhodnutia; možnosť poukazovať časť odvodov na dôchodky svojich rodičov či...


Apr 23, 2020

Čo bude v čase koronavírusu s letnými festivalmi, kinami a divadlami či napríklad filmovými festivalmi? A čo sa stane so Slovenským národným divadlom? Vo veľkom rozhovore sme sa pýtali novej ministerky kultúry za Oľano, Natálie Milanovej.

Nová ministerka sa chystá aj škrtať.

Nedostatok finančného...